Gorillasports Fitnessapparaten - De #1 In Fitness

Published Sep 11, 20
6 min read

Squatrack/squatrek - Gorillasports.nl

Wil jij een squatrek kopen dat niet al te veel ruimte in beslag neemt, dan is dit een goede mogelijkheid. Het wordt ook wel een half rack genoemd. Een wall rack is in sommige gevallen opklapbaar, waardoor het je veel ruimte bespaard (beste fitness rack informatie). Ideaal voor in kleine fitnessruimtes dus. En power rack dat kun je zien als een multifunctioneel squat rek.

Als jij een squatrek wilt kopen voor in een professionele sportschool dan is een power rack zeer aan te raden. Ook als jij thuis de ruimte hebt en een wat groter budget tot je beschikking hebt dan is een power rack een absolute aanrader. Wat het grote voordeel is, is dat het power rack niet alleen als een squatrack gebruikt kan worden.

Klik op de knop voor meer informatie en de beste power racks. Het is erg lastig om te vertellen wat het beste squatrek is. Dit is namelijk sterk persoonsafhankelijk. Je hebt al kunnen zien dat er ten eerste meerdere soorten racks te koop zijn. Om je toch goed op weg te helpen kun je hieronder een aantal goede mogelijkheden vinden.

Powertec is een wereldberoemd Amerikaans fitnessmerk dat bekend staat om hun goede kwaliteit racks. De racks die zijn geschikt voor semi-professioneel gebruik. Wil je een squatrek kopen voor bij jou in huis, voor ineen PT studio, of een wat kleinere sportschool? Dan is dit één van de betere keuzes die je kunt maken.

Squat Rack Voor Krachttraining - Gorillasports.nl

Squat Rack In Hoogte Verstelbaar, Krachttraining FitnessSquatrek Om Te Squatten En Te Benchen Voor Thuisgebruik

Bekijk onze Powertec racks reviews, of klik op de knop hieronder voor het huidige aanbod. Gorillasports is van alle markten thuis als het gaat om fitnessapparatuur en gewichten. Squat racks mogen dan ook uiteraard niet ontbreken in het assortiment. Het multi squat rack is bijvoorbeeld een oerdegelijk en functioneel rek dat goed betaalbaar is.

Klik op onderstaande knop voor het complete aanbod. Body-Solid heeft een aantal stevige squatrekken tot de beschikking. Het multi press squat rack is bijvoorbeeld een goed en multifunctioneel te gebruiken rek. Ook zijn er diverse power racks en stands te verkrijgen van dit merk. Deze toestellen zijn commercieel te gebruiken en kunnen ook thuis neergezet worden.

Een squatrek kopen is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat er best een aantal dingen zijn waarmee je rekening mee kunt (of moet) houden - fitness rack. Om je goed op weg te helpen vind je hieronder een aantal vragen die jij jezelf kunt stellen voordat je overgaat tot de aankoop van een squatrack.

Allereerst zul je een keuze moeten maken welk soort squatrek je koopt. Kies je voor een powerrack, wall rack of squat stands? Elk hebben hun eigen voordelen en nadelen. Op deze pagina heb je de verschillende soorten rekken kunnen vinden met een toelichting erbij. Een squatrek kopen zónder dat je weet wat de van ‘t rek is, is alles behalve een goed idee.

Welke Fitness Rack Waar?

Hou er bij de belastbaarheid rekening mee dat je eventueel nog sterker kunt worden dan dat je momenteel bent. Zeker als jij pas net bent begonnen met trainen, of met squaten dan kan het zo zijn dat je over een tijdje met een veel hoger gewicht squat. Aangezien het squatrek (in de meeste gevallen) een aankoop is voor de lange termijn wil je er natuurlijk wel gebruik van blijven maken.

Waar ga je het (squat)rek voor gebruiken? Ga je het enkel gebruiken als hulpmiddel voor jouw squats, of ben je van plan om er meerdere oefeningen mee te doen - beste fitness rack informatie. Als je kiest voor een simpel squat rek dan kan dit prima fungeren als hulpmiddel voor je squats. Echter zul je jezelf er bijvoorbeeld niet aan kunnen optrekken.

Squat Rack Kopen? - Power Racks - KrachtapparatuurHaltersteunen / Squatrek Kopen - Wat Zijn Je Opties

Enkele voorbeelden van oefeningen die je naast de squats met het rek kan doen zijn: shrugs, deadlifts, pull ups en dips (beste fitness rack informatie). Vrijwel alle ‘grote compounds‘ die kun je doen met zo’n multifunctioneel toestel. Ook een erg belangrijk aspect om rekening mee te houden zijn de kosten (squatrek kopen). Dit is wellicht het minst leuke bij het uitzoeken van een squatrack.

Je wilt niet te veel betalen voor een rek, maar toch wil je goede kwaliteit in huis halen. Het is dus de kunst om een squatrack te kopen met een zo goed als mogelijke prijs en kwaliteit verhouding. De beste racks die je in dit artikel hebt kunnen vinden zijn bijvoorbeeld stuk voor stuk goede keuzes, maar zo zijn er nog wel meer te vinden.

Strength Training Equipment, Squat Rack - Gorillasports.nl

Een power rack neemt nou eenmaal wat meer ruimte in beslag dan squat stands, en die ruimte moet je maar tot hebben. Thuis een fitnessruimte inrichten kan af en toe passen en meten zijn en is soms centimeter werk. dus goed jouw beschikbare ruimte op zodat je weet waar je aan toe bent en naar wat voor rek je kunt zoeken.

Je zou namelijk niet de eerste zijn die er tijdens het monteren achter komt dat het squatrek eigenlijk helemaal niet past in de ruimte. Nadat je een squatrack gekocht hebt ben je nog niet meteen klaar om te gaan squatten. Tenminste, als je nog niet in het bezit bent van een stang en gewichten.

Deze zul je zelf erbij moeten kopen, mocht je deze nog niet hebben. Aangeraden is om hier een olympische barbell of safety squat bar voor te gebruiken en (50 mm) halterschijven. Wanneer je de stang met gewichten als één pakket wilt kopen dan kun je ook een halterset kopen. kunnen ook goed van pas komen.

Wanneer je het gewicht niet meer houdt kun je doorzakken en de stang hier op laten vallen. Vaak zijn deze inclusief. Een squatrek kopen zonder te weten hoe je het gebruikt is natuurlijk niet erg handig. Gelukkig is het gebruik er van vrij eenvoudig. Het doel van ‘t rek is het veilig kunnen squatten en het gemak van de stang kwijt kunnen.

Squatrack/squatrek - Gorillasports.nl

Als je gaat squatten met behulp van een squatrek is de om de stang op de neer te leggen. De hoogteverstelling die verschilt per squatrack. Met een power rack werk je bijvoorbeeld vaak met zogenoemde hooks, die je in een daarvoor bestemde bevestiging kunt stoppen. Nadat de barbell op een goede hoogte ligt kun je eronder gaan staan en de stang op je schouders/trapezius neerleggen.

Op het moment dat je de stang terug in het rack wilt zetten is het ‘t makkelijkste om simpelweg met de bar tegen het rack aan te lopen en vervolgens te laten vallen in de vergrendeling. Als je tegen het squatrek aankomt met jouw stang dan weet je dat je het alleen nog maar hoeft te laten zakken.

Met squat stands kan dit bijvoorbeeld al een stuk riskanter zijn. Je hebt al kunnen lezen wat de aandachtspunten zijn bij een squatrek kopen. Maar het plaatsen van het rack is ook weer een verhaal apart. Dit is welliswaar geen hogere wiskunde, maar wel zijn er dingen waar je op moet letten om je rack en om de .

Indien je dit nog niet hebt, zorg er dan voor dat je met de volgende zaken rekening houdt: Vooral het eerste en het laatste punt zijn erg belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Squatten is een oefening waarbij er over het algemeen veel ongelukjes gebeuren en deze moet jij dus zien te voorkomen.

More from Gripper Gietijzer

Navigation

Home

Latest Posts

Spirituele Cadeaus: Online Kopen & 14 Tips

Published Apr 28, 22
6 min read

Tier 2+ Zoekwoorden.

Published Apr 15, 22
6 min read

Crosstrainer Of Loopband? - gorillasports.nl

Published Mar 16, 22
6 min read